Myrra mindre bitar, rökelse-harts, 50 gram

Myrra mindre bitar, rökelse-harts, 50 gram

st
I lager: 3 st
Myrra kan sägas ha en doft som påminner om tall och frankincense, någonstans i spannet bitter och ansträngande till varm och söt. Som harts brukar myrra ha utsöndra mer värme och sötma än t.ex olja. En djupt balsamerande doft menar en del.

Myrra är en verklig klassiker bland dofter som förkommer i olika religioner seden tusentals år tillbaka. Redan i det antika Egypten användes det i religiösa tillställningar, och den är starkt förknippad med vår jul då myrra var en av gåvorna till Jusesbarnet.

Myrra harts utvinns från trädet Commiphora myrrha som finns naturligt i östra Afrika och sydvästra Asien. Trädets blödningar tas om hand och torkas till ett gulbruna bitar.

Myrra harmoniserar sinne kropp och själ. Den har en avslappnande effekt som hjälper dig koncentrera på det som faktiskt är viktigt. Myrra driver ut vanföreställningar, rensar sinnet och öppnar upp för högre sanningar.

Mer fysiska fördelar som benämns med myrra är att den minskar svullnader, motverkar inflammationer och dödar bakterier. Detta gör att myrra används i bl.a tandkräm och inom hudvård.

En påse myrra rökelse-harts innehåller 50 gram. Denna variant har lite mindre bitar och används gärna med rökelsekol och rökelsekärl.

Commiphora myrrha från vilket man utvinner myrra rökelse-harts
Commiphora myrrha från vilket man utvinner myrra rökelse-harts

Kategorier
Rökelse och Harts
Agarbathi.se använder cookies för att sidan ska kunna fungera. Genom att fortsätta accepterar du detta. [OK]